• Home
  • Portfolio
  • University of Washington Valley Medical Center North Garage Expansion

University of Washington Valley Medical Center North Garage Expansion

< Back to Portfolio

The project consists of a new seven-story 381,300 square-foot new parking structure expansion and tie-in to an existing parking structure on the Valley Medical Center Renton Campus.

The project has phased construction, with early owner occupancy of the bottom level of parking.  The structure is concrete moment-frame column and beam with post-tensioned concrete decks. The structure includes ramps to the adjacent parking garage at each level, as well as a quick-access ramp to the upper level from grade.  A three-bank elevator lobby with finishes is situated at the Southeast corner. The project is part of a larger campus expansion that will include a sky-bridge from the new parking structure to a future medical office building.   

Location

Renton, WA

Owner

UW Medical Center

Architect

NBBJ

Square Footage

381,300 SF