• Home
  • Portfolio
  • Providence Portland Child Center Medical Office Building

Providence Portland Child Center Medical Office Building

< Back to Portfolio

Constructed along with a 9.5 level parking structure, this 32,000 square foot MOB is home to a Child Center.

The 3-story Child Center connects to the existing Providence Child Center and is connected to a 936-stall parking structure. The structural steel framed MOB includes a Wee Care facility on the lower level, treatment rooms for The Center for Medically Fragile Children patients on the first floor, and administration / shelled space on the second floor. The building’s exterior is highlighted with brick, architectural metal panels, and glass facade. An outdoor playground is located in a secured area outside of the lower level.

Location

Portland, OR

Owner

Providence Health & Services

Architect

ZGF Partnership

Square Footage

32,000 SF

"Andersen’s crew was so respectful of our needs and the needs of the children who are our patients. There were short periods when power or water had to be cut, and Andersen helped alleviate the stress associated with that with excellent communication and responsiveness. I can’t think of anyone we’d rather work with on a project like this other than Andersen."


Pat Budu

Administrator, Providence Child Center